Wentylacja o wysokiej sprawności i podwyższonym standardzie.
To rozwiązanie zapewnia najwyższy komfort pracy, wysoką higienę i bezpieczeństwo. Może być stosowane w kuchniach produkcyjnych, stołówkach i kuchniach otwartych.
Z uwagi na modułową i płaską budowę nadają się również dla pomieszczeń niskich.
Sufity zapewniają zgodność z normą PN-EN 16282, posiadają znak CE oraz certyfikaty HACCP i PZH.
Doskonały wygląd oraz idealne warunki pracy pozwalają na zastosowanie tego rozwiązania w kuchniach otwartych i pokazowych.
Wbudowany system indukcyjny Capture Jet™ zapewnia wysoką efektywność wyłapywania oparów kuchennych i brak cyrkulacji powietrza co może mieć miejsce w przypadku innych odciągów kuchennych montowanych powyżej 2,5m od podłogi.
Swoboda budowy i rozwiązania pozwala na zastosowanie systemu KCJ również w kuchniach w pomieszczeniach niskich.
Sufit wentylacyjny to idealne rozwiązanie dla pomieszczeń niestandardowych.
Wysoce wydajna filtracja tłuszczu zmniejszająca ryzyko pożaru, zwiększa bezpieczeństwo i higienę.
Sufitu może być wykonany w wysokościach 250 mm, 350 mm lub 450 mm. Zalecana wysokość montażu dla pomieszczeń wysokich to 2,75 – 3,00 m.
Wymuszony system indukcyjny Capture Jet™ 3
Mechaniczne separatory tłuszczu o wysokiej sprawności KSA, TWIN
Nawiewniki wyporowe (model LFU) oraz kratki z separatorem tłuszczu KBO
System precyzyjnego pomiaru przepływów powietrza TAB
Oświetlenie kulinarne HCL LED (Halton Culinary Light)
Przestrzenie aktywne wykonane w całości ze stali nierdzewnej AISI 304. Obszary pasywne ze stali nierdzewnej lub aluminium (mogą być malowane na dowolny kolor z palety RAL)