Sufity wentylacyjne dla gastronomii

Wentylacja o wysokiej sprawności i podwyższonym standardzie.

To rozwiązanie zapewnia najwyższy komfort pracy, wysoką higienę i bezpieczeństwo. Może być stosowane w kuchniach produkcyjnych, stołówkach i kuchniach otwartych.

Z uwagi na modułową i płaską budowę nadają się również dla pomieszczeń niskich.

Sufity zapewniają zgodność z normą PN-EN 16282, posiadają znak CE oraz certyfikaty HACCP i PZH.

KCJ / KCJ UV

Sufit wentylacyjny KCJ to rozwiązanie dla każdego rodzaju kuchni.

Doskonały wygląd oraz idealne warunki pracy pozwalają na zastosowanie tego rozwiązania w kuchniach otwartych i pokazowych.

Wbudowany system indukcyjny Capture Jet™ zapewnia wysoką efektywność wyłapywania oparów kuchennych i brak cyrkulacji powietrza co może mieć miejsce w przypadku innych odciągów kuchennych montowanych powyżej 2,5m od podłogi.

Swoboda budowy i rozwiązania pozwala na zastosowanie systemu KCJ również w kuchniach w pomieszczeniach niskich.

Sufit wentylacyjny to idealne rozwiązanie dla pomieszczeń niestandardowych.

Wysoce wydajna filtracja tłuszczu zmniejszająca ryzyko pożaru, zwiększa bezpieczeństwo i higienę. 

Sufitu może być wykonany w  wysokościach 250 mm, 350 mm lub 450 mm. Zalecana wysokość montażu dla pomieszczeń wysokich to 2,75 – 3,00 m.

WBUDOWANE TECHNOLOGIE

Wymuszony system indukcyjny Capture Jet™ 3

Mechaniczne separatory tłuszczu o wysokiej sprawności KSA, TWIN

Nawiewniki wyporowe (model LFU) oraz kratki z separatorem tłuszczu KBO

System precyzyjnego pomiaru przepływów powietrza TAB

Oświetlenie kulinarne HCL LED  (Halton Culinary Light)

Przestrzenie aktywne wykonane w całości ze stali nierdzewnej AISI 304. Obszary pasywne ze stali nierdzewnej lub aluminium (mogą być malowane na dowolny kolor z palety RAL)

DOSTĘPNE OPCJE WYPOSAŻENIA